Notícies corporatives


Els maresmencs consideren que el turisme és el tercer sector econòmic que més riquesa aporta

El comerç, la indústria i el turisme són els sectors que els maresmencs consideren que aporten més riquesa a la comarca.

 

Els ciutadans del Maresme classifiquen el turisme com el tercer sector econòmic que més riquesa aporta a la comarca, segons les conclusions de l'informe sobre "L'opinió ciutadana sobre el turisme a la regió de Barcelona" elaborat pel Lab Turisme de la Diputació de Barcelona i el Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Pel davant s'hi troben, en aquest ordre, el comerç i la indústria, mentre que en darrera posició hi ha el sector primari, que comprèn la pagesia, la ramaderia i la pesca. Al conjunt de la regió de Barcelona, el turisme és la segona activitat més esmentada per la ciutadania, per darrera de la indústria.

L'informe mostra que les mencions al turisme destaquen entre les persones de menys de 35 anys i les residents a ciutats de més de 150 mil habitants i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), sense diferencies significatives en funció del gènere i del nivell d'estudis.

L'àmplia majoria de la població considera que l'impacte del turisme és positiu per al conjunt de la societat catalana. Els resultats són similars quan es fa referència tant al conjunt de Catalunya com quan se centra en la comarca. De fet, les opinions positives sobre l'impacte del turisme a la societat catalana són àmplia majoria a tots els segments de població analitzats en l'estudi.

Segons les conclusions de l'informe, la major part dels enquestats opina que s'ha de continuar fomentant el turisme, tant a nivell general com en concret a la comarca. Majoritàriament, els ciutadans van respondre que no creuen que s'estigui arribant al límit de la capacitat per poder absorbir el turisme a la comarca, tot i que aquesta opinió està més estesa entre les persones amb formació universitària i les residents a l'AMB. Tot i així, un terç de la població no es posiciona al respecte. La no resposta creix entre les persones de més edat i menor nivell formatiu. També  entre aquelles que no tenen la ciutadania espanyola i les que es dediquen a les tasques de la llar no remunerades, segons els resultats de l'estudi.

Majoritàriament, la ciutadania tampoc considera que el turisme limiti les activitats i l'espai públic de la gent que viu a la comarca. Les persones menors de 35 anys i les que tenen formació universitària són les que més opinen que si afecta, segons detalla l'informe sobre "L'opinió ciutadana sobre el turisme a la regió de Barcelona".

 

Compartir