Blog

Blog


El Nadal té un gust deliciós amb els Sabors Maresme: dolços i propostes gastronòmiques per les festes

Plat Bamboo Pool Club & Restaurant

Repassem les propostes gastronòmiques i els dolços típics de les pastisseries locals del territori!

 

Les festes nadalenques tenen gustos propis: de torró, de neules, de massapà i de tot tipus d'exquisideses que es poden degustar a la comarca. A més de la part més llaminera, els restaurants adherits a la marca gastronòmica Sabors Maresme proposen tot un seguit de menús especials per fer d'aquests dies assenyalats tot un espectacle culinari. 

 

El torró d'Ocata és una especialitat exclusiva de la Pastisseria Miquel, ubicada a El Masnou, que farà les delícies dels amants del cacau. Es tracta d'un trufat de Cointreau elaborat amb xocolata pura del 70% de primera qualitat, un torró amb el qual triomfarà tothom que el posi a taula.

Igual que el de praliné cruixent que proposa la Pastisseria La Lyonesa d'Arenys de Munt, elaborat amb diferents tipus de xocolata, malgrat estan a l'expectativa de les noves tendències per oferir el bo i millor pels clients. Definitivament, els torrons artesanals del Maresme no tenen competidor!

Les neules són una de les postres més antigues del Mediterrani i ben típiques de les festes nadalenques a casa nostra. Cada pastisseria li dona el seu toc especial: Casa Graupera, de Mataró, aposta per diferents formes i farciments, motiu pel qual les han batejat en una mena de "bombó cruixent" pels seus excel·lents ingredients i el seu procés manual de confecció. I les centenàries Pastisseries Falgueras, de Vilassar de Mar, proposen des de les més tradicionals a les adaptades per les persones amb al·lèrgies i intoleràncies, fent-les sense gluten i sense sucre, passant també per les de xocolata blanca i negra. Tot un gaudi pels sentits!

I pels més atrevits que vulguin explorar nous sabors, Miss Coqueta Gourmet elabora croquetes en un obrador exclusivament sense gluten per oferir seguretat a les persones celíaques, entre les quals destaquen les de torró. Una combinació de dolç i salat per estar a l'avantguarda gastronòmica.

Qui no només vulgui portar les postres a casa sinó que busqui opcions per fer els àpats més especials, com els de Nadal, Cap d'Any o Reis, també hi ha opcions per tots els gustos en els restaurants adherits a Sabors Maresme. A Palafolls hi trobem Casa Oms, on destaquen la cuina de mercat i els productes de proximitat. Suquet de lluç amb marisc a la marinera, filet de Girona, cuixa de xai caramel·litzada o confit d'ànec són els plats principals d'un menú amb tot un assortiment d'entrants per acompanyar. Està destinat especialment a grups. Descobreix tots els detalls dels menús de Nadal a Casa Oms.

El Rebost de Premià proposa diferents menús per cadascun dels dies, combinant l'alta cuina amb l'ànima i herència mediterrània. Un munt d'opcions d'entrants per tastar són la base del menú de Cap d'Any, amb entrecot al Cafè París i pupillet de llenguado farcit com a segon per escollir, així com canelons de pollastre o de verdura pel dia de Sant Esteve. Els més petits també trobaran opcions que inclouen la tradicional escudella de galets. Consulta les propostes de menús nadalencs del Rebost de Premià.

L'Ermita Restaurant de Sant Pol de Mar també varia els seus menús per cadascun dels àpats més especials de l'any. No hi falta la típica escudella i els canelons, però també proposen opcions de peix i carn elaborats amb ingredients de primera qualitat i innovant en les combinacions, amb postres també adaptades a les festes nadalenques. A més, es poden adaptar a les persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Consulta els menús de festes de l’Ermita restaurant.

 

El Nuus Restaurant de l'Hotel Atenea Port Mataró es distingeix per la tria de productes locals i de gran qualitat que resulten en plats amb un segell personal i de gustos potents i frescos. També varia els seus menús en funció del dia, amb múltiples opcions on escollir des del primer plat fins les postres: arròs cremós de confit d`ànec i ceps, suprema de corball en suquet, melós de vedella... et lleparàs els dits! Consulta la carta de Nuus Restaurant aquí.

A Pineda de Mar hi trobem el restaurant Pura Brasa, especialitzat en carns. Tot i així, les seves opcions són ben variades i tothom hi pot trobar opcions. Un mar i muntanya? Lluç a la marinera? Confit d'ànec? O potser un filet de vedella? Amb qualsevol d'aquests plats no hi ha marge d'error! Consulta’ls aquí. I també a Pineda s'hi ubica el Restaurant Diagonal, amb diferents entrants per compartir per seguir amb sopa de galets amb pilota i un plat principal entre el qual escollir: pollastre, suquet de rap o llom. Tota una delícia! Consulta els menús de Nadal.

 

El restaurant Coloma d'El Masnou també té un munt de propostes per triar tant d'entrants com de plats principals. Sarsuela de peix, bacallà confitat, arròs, tàrtar o tataki de tonyina, salmó... una aposta segura!:Consulta els menús de Nadal aquí.

El restaurant L'Era, d'Arenys de Munt, té opcions especials per famílies i també per empreses, ja que el Nadal també és l'època en què els equips de treball fan un àpat conjunt. Suprema de turbot i de llobarro, risotto de trompetes de la mort, bacallà o paella són algunes de les opcions, però n'hi ha moltes més! 

I al restaurant Les Ferreres de Tordera, malgrat no ens podrem banyar a la piscina (quin fred!), sí que podrem degustar la cuina tradicional que ofereixen, amb propostes com escalivada, bacallà, peus de porc, cassoleta de cargols, canelons, xató o llamànto.

Per últim, el Bamboo Pool Club & Restaurant, el nou rooftop panoràmic de l'Atzavara Hotel& Spa de Santa Susanna, ofereix una proposta gastronòmica centrada en l'amor pel producte de proximitat i de qualitat, preparant uns menús especials per Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Any Nou que no et pots perdre. Menús de nadal del restaurant Bamboo.

Sabem que és difícil escollir, perquè són propostes insuperables. Els restaurants que treballen amb els Sabors Maresme són realment interessants perquè combinen la tradició amb la innovació, tot apostant per productes de proximitat i ingredients de primera qualitat. Per això, els àpats nadalencs a la comarca tenen millor gust. Bon profit!

Compartir