Blog

Blog


10 propostes per ser un viatger responsable al Maresme

turisme sostenible i responsable al Maresme

El Maresme treballa des de fa anys per ser una destinació sostenible, preparant les empreses i els serveis turístics per acollir els visitants amb el màxim de qualitat i tenint cura del territori i de la gent que hi viu. Gaudir del Maresme vol dir acostar-s'hi amb respecte i descobrir els espais naturals, tastar la seva gastronomia i conèixer la seva cultura, vol dir visitar les platges i les muntanyes, descobrir els pobles i les ciutats, participar de les tradicions i festes i gaudir dels productes de la terra.

 

Si volem descobrir la comarca i fer-ho de forma responsable, sabem que totes les etapes del viatge compten i per aconseguir que el nostre impacte sigui positiu, et proposem algunes idees:

 

1. Arriba i mou-te de forma neta

Arribar al Maresme amb transport públic (tren i bus) és la millor manera de reduir la petjada de carboni del nostre viatge. El transport públic et permet arribar i moure't dins la comarca i fer-ho gaudint del paisatge i de forma còmoda. A banda, les diferents rutes pensades per fer a peu i en bicicleta ens ajudarà a complementar la mobilitat mentre fem esport i salut i de forma totalment neta.

 

3. Respecta i coneix les persones del territori

Conèixer les costums i les tradicions de la gent que viu al Maresme, les seves festes, la seva manera de fer i de parlar, és una part important del viatge que t'enriquirà. Consulta l'agenda per saber quines propostes no et pots perdre.

 

5. No deixis traces

El millor viatger és el que no deixa traces i per fer-ho és important gestionar correctament els nostres residus: evitar el plàstic d'un sol ús, no llençar res al medi natural, emportar-nos les deixalles i separar-les i llença-les al contenidor adequat.

 

6. Sigues conscient del consum d'aigua i energia

Els recursos com l'aigua i l'energia són escassos i cal tenir seny a l'hora d'utilitzar-los. Fes com segur que fas a casa teva i consumeix l'aigua i l'energia que necessitis, però sent curós de no llençar-ne gens, pel bé de tothom. Petits gestos suposen una gran diferència.

 

9. Quan vinguis, queda't uns dies 

Allarga el teu viatge i queda't uns dies gaudint dels nostres allotjaments. Hi trobaràs varietat i qualitat, tranquil·litat i hospitalitat. A més segur que t'expliquen millor que ningú aquells indrets que cal conèixer i aquells plats que no pots deixar de tastar.

 

 

El Maresme t'espera!

Compartir