Exposició temporal “Centelles, objectiu proper”

Exposició temporal "Centelles, objectiu proper" al Museu de l’Estampació 

La mostra posa la mirada en una sèrie de fotografies del fotoperiodista Agustí Centelles i Ossó (València 1909 - Barcelona 1985). Les instantànies seleccionades retraten el món rural i de comarques en dos períodes concrets: un, just abans de la Guerra Civil, amb reportatges fotogràfics sobre la collita de la patata del Maresme i sobre la collita del blat i l'entorn de Juneda, d'on era originària l'esposa del fotògraf. L'altre, el va realitzar entre finals dels anys 50 i principis dels 60, quan la família ja s'havia instal·lat a Premià de Mar i fotografiava el seu entorn més immediat.

Aquestes fotografies són el testimoni d'un món que ja no existeix, una societat de comarques i preeminentment rural, on la petja urbana encara trigaria a arribar. Aquest treball de Centelles es centra en el territori i els seus personatges, a qui retrata amb un gran sentit artístic i sense els convencionalismes estàtics habituals a l´època. Centelles és un testimoni privilegiat de la història del segle XX, però no deixa de fotografiar la quotidianitat i el dia a dia dels veïns i de la família, així com l'evolució del seu entorn més proper.

Amb aquesta mostra reivindiquem aquesta mirada propera i quotidiana a un món passat que forma part del llegat patrimonial i fotogràfic que ens deixa Agustí Centelles.

Dissabtes i diumenges d'11 a 14 fins el 25 de juny de 2023

Preu: Gratuït

Exposició temporal “Centelles, objectiu proper” 1
  • Dissabte 18 de març - Diumenge 25 de juny

A les 12:00 h

08330 Premià de Mar

Com arribar