L’ull del Cabirol 2013/2023

Setxu Xirau Roig presenta una doble intervenció a la Fundació Iluro de Mataró: a L'Ateneu Centre Cultural i a la casa Coll i Regàs.

"2013/2023" a la seu de l'Ateneu Centre Cultural, és un repàs als darrers deu anys de trajectòria de l'artista. Una mirada enrere que ens porta, des de la seva represa de l'activitat artística amb els seus diàlegs entre pintura i objecte, passant pels autoretrats o les obres relacionades amb la publicitat i la senyalística, fins a les propostes més recents amb l'ús de la taxidèrmia, amb la figura del cabirol com a eix central.

Aquest, el cabirol, representa el nexe d'unió entre les dues propostes. Present en l'exposició de l'Ateneu Centre Cultural, deixarà la mostra el darrer cap de setmana per "instal·lar-se" a la Casa Coll i Regàs.

La intervenció a la Casa Coll i Regàs suposa "una capa més" dins del gran projecte inconclús "L'Ull del Cabirol". Emmarcada entre la recent exposició al MNAC. Museu Nacional d'Art de Catalunya (on qüestionava els límits físics i conceptuals del Museu) i abans de viatjar el pròxim mes de maig a París, a La Sorbonne (on posarà el focus en l'àmbit de la Universitat i el Coneixement) la proposta suposa un "alto en el viatge" d'aquest Grand Tour del cabirol. L'Art i el Museu... La Universitat i el Món del Coneixement...i aquí, ara...el focus i l'accent en l'Arquitectura i l'àmbit domèstic, amb els conceptes de casa i familia com a eixos principals d'aquesta intervenció. Com "reciten" les parets de la mateixa casa Coll i Regàs; "Molt bó és viatjar / però millor a casa estar"!!!

L’ull del Cabirol 2013/2023 1
  • Dijous 20 d’abril - Diumenge 11 de juny

A les 19:00 h

ATENEU CENTRE CULTURAL

LA RIERA 92

08301 Mataró