Visites audioguiades al Museu Romà

Museu Romà. Com és la visita al jaciment

La visita al Museu Romà es realitza amb una audioguia. Cada visitant porta uns auriculars on, amb l'idioma seleccionat, escolta l'explicació que el guia amb tot el grup pels diferents espais de l'edifici octogonal.

La visita comença a la planta del soterrani, on hi ha el jaciment. Els visitants hem de seguir el fil de la narració i caminar per on ens indiquen els llums que a poc a poc s'encenen per marcar el camí.

Comencem amb un mapping projectat sobre el gran mosaic restaurat de la Gran Via i continuem per descobrir la zona del Balneum amb el forn i les estances de banys de diferents temperatures.

Una projecció del Dominus, el propietari de la vil·la, ens guia des del que era l'entrada a l'edifici i diferents pantalles entremig del jaciment ens expliquen la història, la vida i les feines que van fer aquí els romans de l'època tardana.

Després de les projeccions, amb el jaciment tot il·luminat, podem anar passejant per totes les estances i espais i descobrir amb calma algunes peces trobades, explicacions detallades del funcionament de cada lloc, veure i tocar una maqueta a escala i observar les reproduccions de la necròpolis.

En sortir, mentre pugem cap a la planta 0, podem veure de forma resumida la història de Premià de Mar des dels romans fins als nostres dies.

Esperem que aquesta visita immersiva pel jaciment i amb els seus vilatans d'amfitrions, us transporti plenament a l'època romana i hi descobriu molts detalls que desconeixíeu.

Imprescindible reserva prèvia a la web museuroma.pdm.cat

 

Entrada gratuïta fins el 30 de juny

 

Visites audioguiades al Museu Romà 1
  • Dissabte 1 d’abril - Divendres 30 de juny

Museu Romà de Premià de Mar

Carrer d'Enric Granados, 115 · 08330 Premià de Mar

08330 Premià de Mar