Moure's amb mascota

RODALIES DE BARCELONA


A tots els serveis de Rodalies de Catalunya està permès transportar petits animals domèstics gratuïtament, en el cas del servei de Rodalia, amb l'abonament previ del 25% de la tarifa base si viatja en serveis regionals.


COTXE


Què diu la normativa?

No hi ha una normativa específica que indiqui com han de viatjar els gossos -o altres animals- al cotxe ni quins són els dispositius a utilitzar. No obstant això, l'última reforma de la Llei de Trànsit sí que especifica la responsabilitat del conductor de "mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers, i l'adequada col·locació dels objectes o animals transportats".

Segons aquest precepte general, viatjar amb animals solts pot suposar una multa de 100 euros davant el risc que puguin interferir en la llibertat de moviments o el camp de visió del conductor. Si es considerés conducció negligent, la sanció podria arribar als 200 euros.

Quins sistemes de subjecció són més segurs per anar de viatge amb el nostre gos?

Descartada l'opció que l'animal viatgi solt o -el que és el mateix- als braços del seu amo, al mercat hi ha diverses opcions per a un transport segur de gossos. L'elecció del sistema més adequat dependrà bàsicament de la mida de l'animal i de les característiques del vehicle.

Com recull la revista Tráfico -editada per la Direcció General de Trànsit (DGT)-­ a l'article "Mascotas sobre ruedas", els principals sistemes de subjecció són:

Com sempre també, quan anem de viatge amb el nostre gos o altres mascotes, cal apel·lar al sentit comú en aspectes com els temps de descans -les àrees de descans són un bon lloc perquè conductor i gos estirin les cames i facin les seves respectives necessitats-, la precaució en obrir el vehicle -l'animal pot sortir corrent i generar situacions de risc- o deixar l'animal dins el cotxe amb temperatures altes.

(Text extret de: RACC Bloc)

RENFE (Llarga distància i AVE)

Es poden transportar petits animals de companyia (gossos, gats, fures i aus no de corral) als trens l'alta velocitat (AVE), Llarga Distància i Avant, sempre que la resta de viatgers no s'hi oposin ni produeixin molèsties, seguint les indicacions següents:

Preus:


VOLAR AMB ANIMALS

Els animals domèstics poden viatjar com a equipatge si s'abona la tarifa corresponent, que dependrà de cada companyia aèria, independentment de la tarifa del passatger.

Com a norma general, els animals han d'anar facturats i estibats a la bodega de l'avió, on es col·locaran en un recipient o contenidor que es pot obtenir a algunes companyies aèries.

Si estan degudament condicionats, poden viatjar en ocasions amb els seus propietaris a la cabina de passatgers, però cal que es respectin les mides màximes del recipient contenidor i les condicions de pes màxim permès que aplica cada companyia aèria.

Et recomanem que ho consultis amb la companyia aèria quan facis una reserva o compris un bitllet, t'informaran de les condicions concretes de transport (documentació identificativa, vacunació, microxip, mides i pes del contenidor de transport...)

Els gossos pigall i d'assistència viatgen amb el passatger sense cap càrrec. Cal, però, que portin morrió, collar i corretja. Si van en cabina, aniran al costat del passatger al lloc que li assigni la tripulació. Es recomana notificar-ho amb 48 hores d'anticipació a la companyia aèria.

(Text extret de: Generalitat de Catalunya)