Bones pràctiques i recomanacions

Abans de viatjar

Abans de viatjar amb la teva mascota al Maresme et recomanem planificar la teva estada. D'aquesta manera evitaràs possibles imprevistos i podràs gaudir des del principi fins al final.

Mai és mal moment perquè el teu veterinari de confiança faci una revisió mèdica a la teva mascota, i més si tens pensat viatjar.. Com ja hem dit, aquest fet evitarà tenir imprevistos que s'haurien pogut evitar amb anterioritat.

Planifica la teva estada i localitza prèviament tots els serveis que puguis necessitar perquè la teva mascota estigui còmoda. Sempre va bé tenir una guarderia canina identificada perquè el teu amic descansi mentre realitzes una activitat on la teva mascota no hi pot assistir o podria patir estrès.

La vacuna de la ràbia no és obligatòria a Catalunya. És per aquest motiu que si et desplaces des d'una localitat catalana no caldrà la vacuna en qüestió.

Per poder viatjar al Maresme amb la teva mascota provinent d'un estat membre de la UE aquesta haurà de:


Important: En el moment de retornar al lloc de residència habitual, si aquest és el Regne Unit, Irlanda, Malta, Finlàndia o Noruega, s'haurà de tractar el gos contra la E.multilocularis entre 24 i 120 hores abans d'arribar al país.

Per altres casos us recomanem consultar ambaixades i consolats de l'Estat espanyol al teu país de residència.

Enllaç d'interès:
https://www.mapa.gob.es/ca/ganaderia/temas/comercio-exterior-ganadero/desplazamiento-animales-compania/Viajar-perros-gatos-hurones.aspx
https://www.mapa.gob.es/es/ganaderia/temas/comercio-exterior-ganadero/desplazamiento-animales-compania/Viajar-perros-gatos-hurones.aspx


A la destinació

A la comarca del Maresme gaudim d'una destinació turística que fa una aposta clara i contundent perquè els visitants puguin gaudir, acompanyats de les seves mascotes, de l'entorn d'una manera responsable i en línia amb el turisme sostenible.

El Maresme gaudeix d'espais naturals protegits i de zones urbanes, cadascun amb les seves regulacions en relació a la tinença d'animals. És per aquest motiu que us traslladem un ventall de bones pràctiques a seguir:

A més, recomanem que :