Cultura

Cultura

Al Maresme t'hi espera un interessant patrimoni cultural amb un gran nombre de museus i rutes que permeten descobrir el llegat de la destinació. Hi trobaràs l'empremta de la civilització des del neolític, passant per la Laietània, amb jaciments ibers i romans, un interessant llegat modernista i patrimoni indià, entre altres.

Durant tot l'any se celebren una quarantena de festivals de música, a part de mercats i fires d'oficis, històriques o gastronòmiques. Gaudeix també de la nostra cultura viva: gegants, castellers, sardanes, puntaires...

Museus del Maresme

L'activa història dels municipis del Maresme ha donat com a resultat l'existència d'un nombre important de museus, alguns dedicats a especialitats molt curioses, com el Museu del Càntir a Argentona o el Museu Marès de la Punta a Arenys de Mar.

Alguns d'ells es troben en edificis d'interès arquitectònic, com el Museu Municipal d'Estampació Tèxtil de Premià de Mar, que ocupa l'edifici modernista de l'antiga fàbrica de gas.

Llegir més (Museus del Maresme)

Modernisme

El Modernisme és un moviment cultural que s'emmarca entre finals del segle XIX i principis del segle XX a Europa i que va estendre's a totes les manifestacions de l'art, però tenint en l'arquitectura i les arts plàstiques la seva màxima expressió. Al Maresme va adquirir una personalitat especial que ha arribat als nostres dies i que es pot copsar a diversos municipis.

Artistes com, Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch, Lluís Domènech i Montaner, Ferrés i Puig, Cabanyes i Mas i Morell són arquitectes nascuts o vinculats al Maresme i que van dissenyar alguns dels edificis modernistes més coneguts de la comarca.

Llegir més (Modernisme)

Castells i torres de guaita

La gran majoria dels castells i les torres de guaita al Maresme van ser construïdes als segles XVI i XVII. Aquestes torres tenien diverses funcions, per exemple fer de talaia de vigilància i també ser un element defensiu per al territori. En aquella època eren molts els atacs rebuts per part de la pirateria barbaresca i el corsarisme, així com la presència mai desitjada dels bandolers i assaltadors de camins.

Llegir més (Castells i torres de guaita)

Rutes de la Guerra Civil

Coneix el passat més recent a través de les rutes de la Guerra Civil al Maresme, on podràs veure, nius de metralladores, bateries de costa, refugis antiaeris i altres elements que han perdurat en el temps.

Llegir més (Rutes de la Guerra Civil)

Jaciments arqueològics

Et proposem un viatge que et transportarà a més de 2.000 anys d'antiguitat, vine a descobrir l'herència iberoromana del Maresme: la Laietània. A través de jaciments, rutes i museus descobriràs com vivien els nostres avantpassats.

Llegir més (Jaciments arqueològics)

Agenda