Maresme de Mar i de Munt

Maresme de Mar i de Munt

Platges

Les platges del Maresme són un dels principals atractius que caracteritzen els 16 pobles costaners de la comarca. Pels amants de la natura i el mar, les petites cales rocoses i les platges de sorra daurada seran, sens dubte, un espai idíl·lic per passar-hi uns dies inoblidables.

El clima suau i els dies assolellats durant tot l'any, fan del litoral del Maresme un escenari perfecte per a la pràctica d'esports nàutics, amb un ampli ventall d'activitats com el submarinisme, la pesca, la vela, el paddle surf o el caiac, entre altres.

A més, el litoral del Maresme es caracteritza per la qualitat de les seves aigües. És per això que compta amb platges certificades amb el segell Biosphere, el distintiu de Bandera Blava i amb la Q de qualitat turística

Vine a gaudir dels 52 km de platges de la Costa de Barcelona-Maresme, amb un total de 54 platges de sorra daurada de gra mig i gruixut.

Veure més (Platges)

Esports

La seva situació prop de Barcelona, el clima suau durant tot l'any i les excel·lents instal·lacions fan del Maresme una destinació ideal per a la pràctica esportiva en múltiples disciplines.

La comarca està distingida com a destinació de cicloturisme i de senderisme per l'Agència Catalana de Turisme, i per això compta amb rutes adaptades a diferents nivells i necessitats, tant per a ciclisme de carretera com per a camins de muntanya, a peu o en BTT.

Aquí hi trobaràs tot el què necessites per entrenar triatló, ciclisme, golf nàutica o qualsevol altra disciplina, amb un clima i una situació immillorable.

Veure més (Esports)

Natura

Entre el mar i la muntanya, amb vistes al Mediterrani, pots gaudir de 500 quilòmetres de camins senyalitzats que t'acosten a entorns magnífics d'un gran valor ambiental i cultural.

Apropa't a una de les 54 platges de sorra daurada de gra mig o gruixut, accessibles i localitzades al llarg de 52 quilòmetres de costa. Recorre una etapa de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. Endinsa't a la natura dels parcs naturals de la Serralada de Marina, de la Serralada Litoral o del Montnegre i el Corredor... I molt més!

Veure més (Natura)

Turisme familiar

Famílies, sigueu benvingudes al Maresme, una destinació per gaudir-la a qualsevol edat. Ja coneixeu a la iaia del Maresme? Amb ella us esperen mil aventures, juntament amb el seu amic, l'ocell Picotet, per conèixer la comarca a través de 10 rutes amb enigmes, reptes, trencaclosques i molt més.

A més, al Maresme hi trobaràs Platges en família, destinacions certificades per l'Agència Catalana de Turisme, que vetllaran per totes les vostres necessitats. Modernes instal·lacions i equipaments adaptats per als més menuts.

I per acabar, no et perdis cap de les activitats familiars que proposen els ajuntaments i equipaments de la comarca! Diversió sense fi!

Veure més (Turisme familiar)

Gastronomia

La cuina del Maresme és plena de referències al seu paisatge, de serra i de litoral, de pins i de sauló, de brisa i d'ones, de mar i de munt.

Et convidem a enamorar-te dels sabors del Maresme que venen de la terra, del mar i de la vinya, a degustar amb intensitat els sabors més autèntics i a posar al cabàs els productes de proximitat i les elaboracions artesanes hereves de les nostres tradicions.

Descobreix el Maresme a través del gust i enamora't dels seus sabors!

Veure més (Gastronomia)

Cultura

El Maresme és una destinació rica en història i patrimoni, un llegat que va des de l'època de convivència entre ibers i romans, la Laietània, amb jaciments arqueològics que han arribat fins als nostres dies, o moviments més contemporanis com el Modernisme, a principis del segle XX, que ens ha deixat interessants edificis.

Al Maresme t'hi esperen castells i torres de guaita, històries de pirateria i tradicions com les puntaires, els castellers o les sardanes, festivals musicals de tots els estils, i festes majors arreu del territori.

Descobreix-la nostra cultura a la teva manera: desxifrant els enigmes de les rutes gamificades, visitant algun dels nostres museus o participant en alguna visita guiada.

Veure més (Cultura)